Gazdaság

Tesco: majdnem minden dolgozót érint a béremelés

Szeptember elsejétől teljes munkaidőben senki nem keres 176 ezer forintnál kevesebbet – közölte a vállalat.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Tesco a sztrájkfenyegetés nyomán megemeli a dolgozók bérét. Erről a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke beszélt korábban a 24.hu-nak.

Beadja a derekát a Tesco: lesz újabb béremelés
Szeptembertől 11-17 ezer forinttal nőhet a leterhelt dolgozók bruttója. Az még kérdés, kié mennyivel. Újra van vezérigazgató a magyarországi áruháznál.

Péntek esti közleményében a Tesco-Global Áruházak Zrt. is megerősítette a béremelés hírét, arról tájékoztattak, hogy

az idei bérfejlesztés harmadik ütemében majdnem minden teljes munkaidőben dolgozó, aktív áruházi és logisztikai központi munkavállaló fizetése legalább további bruttó 11 ezer forinttal nő szeptemberben.

Azt írták, az újabb bérfejlesztéssel az idén mintegy kéthavi fizetéssel többet vihetnek haza a dolgozók. A közlemény szerint az elmúlt 2 évben a Tesco 8,7 milliárd forintot költött bérfejlesztésre, szeptember elsejétől a teljes munkaidős dolgozók közül senki sem keres 176 ezer forintnál kevesebbet, a legtöbb Tesco munkatárs fizetése az idén átlagosan 18,9 százalékkal nőtt.

Pártos Zsolt, a Tesco ügyvezető igazgatója a vállalat közleményében kiemelte: a januári és júliusi bérfejlesztések egy hosszú folyamat első lépései voltak, az újabb bérfejlesztés jól mutatja azt az utat, amin a jövőben szeretnének végigmenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik