Gazdaság

Büntetést szabtak ki a minisztériumok ballonos vize miatt

Túl olcsón üzemeltette volna a nyertes a vízadagolókat, amire nem tudott objektív magyarázatot adni.

Megmagyarázhatatlanul olcsón üzemeltette volna a minisztériumok és háttérintézményeik vízadagoló automatáit a megbízást elnyert cég, ezért a Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette a szerződést, és 800 ezer forintra büntette a beszerzést kiíró Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságot (KEF).

A Napi.hu azt írja: a KEF még februárban hirdetett nyílt tendert nettó 80 millió forintos keretösszegre, amiért a nyertes pályázónak 8190 vízadagoló berendezés működtetését, 60 ezer ballon víz és 7 ezer széndioxid palack, valamint 2500 csomag 2 deciliteres pohár szállítását kellett vállalnia.

A nyertes Clearwater 100 forintért vállalta volna az adagolók üzemeltetését, a széndioxid palackok töltését pedig kilogrammonként 396 forintért. A KEF a kirívóan alacsony árra magyarázatot kért, amit elfogadott, ám egy másik pályázó, a Montivíz jogorvoslatot kért. Ők 3900 forintos ajánlatot adtak az adagolókra.

A Közbeszerzési Döntőbizottság végül arra jutott, hogy mivel a Clearwater nem adott objektív alapú magyarázatot az alacsony árra, az ajánlatot érvénytelenné kellett volna nyilvánítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik