Gazdaság

A tescósok fele sztrájkolna

Már minden második Tesco-dolgozó vállalta, hogy részt vesz az áruházláncnál megalakult sztrájkbizottság közeljövőben tervezett akciójában, abban az esetben, ha a Tesco nem teljesíti a bér- és létszámemelésről szóló követeléseket, írja a Magyar Idők.

Ha mindenki letenné a munkát, az összes Tesco zárva maradna a sztrájk napján, azt követően pedig határozatlan ideig bizonytalanná válhat a működés. A cég csak annyit jelzett egyelőre a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete tagjaiból alakult sztrájkbizottságnak, hogy megkapták a követelésüket.

Ugyanakkor a KDFSZ sztrájkbizottságának elnöke a lapnak elmondta, felmérésük alapján már a boltok több mint 90 százaléka jelezte részvételi szándékát a munka­beszüntetésben, és minden második tescós dolgozó csatlakozni fog a sztrájkhoz.

A sztrájkbizottság egy olyan napon tervezi elindítani a tiltakozást, amikor a statisztikák szerint a legnagyobb bevételre számíthatna az üzlet­lánc, vagyis várhatóan néhány héten belül az adott hét második felére esik majd az általános sztrájk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik