Gazdaság

A stadionok őrzését is a Valtonra bízzák

A kormány kedvenc biztonsági cége a Target Group Facility Management Zrt-vel együtt nyert 1,7 milliárdos tendert.

A kormány kedvenc őrző-védő cége, a Valton-Sec Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., illetve a Target Group Facility Management Zrt. őrizheti a Nemzeti Sportközpontok közel két tucat létesítményét, illetve ezek a cégek végezhetik majd a ki- és beléptetést is – írja a Napi.hu a Közbeszerzési Értesítő nyomán.

A szerződés értéke a becsült 1,142 milliárd forintról 1,689 milliárdra hízott. Az ajánlatkérő, a Nemzeti Sportközpontok július 28-án szerződött a két nyertes céggel.

A Nemzeti Sportközpontok üzemeltetésébe tartozik a Puskás Ferenc Stadion, a Körcsarnok, a Millenáris Velodrom, a Kisstadion, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, a Császár-Komjádi uszoda és a Révfülöpi Vitorláskikötő is.

Szerdán arról írtunk, hogy a bulinegyedben is a Valton-Sec lett a befutó, szeptember 17-ig minden héten csütörtöktől szombatig civil járőrszolgálatot látnak el Belső-Erzsébetvárosban, az esti-éjjeli órákban. A kft. bruttó 22 millió forintért szerződött a kerülettel.

Hárommilliárd forintnyi megbízást kapott 2010 óta a Fidesz kedvenc biztonsági cége
Orbán Viktor 2010-es eskütétele után rohamtempóban jutott el az egymilliárdos megbízásig a Valton, amely az idén akár bankot is robbanthat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik