Gazdaság

Ki lehet játszani a kormány kedvezményes internetcsomagját

Papíron csak azok fizethetnének elő, akik az elmúlt egy évben nem vettek igénybe internet-szolgáltatást.

Bár a kormány Digitális Jólét programjában hozzáférhető, kedvezményes árú internet-csomagok azoknak szólnak, akik eddig nem használtak internetet, azokat gyakorlatilag bárki igénybe veheti – írja a hvg.hu.

Az ügyfeleknek egyetlen kitételnek kell eleget tenniük: az elmúlt egy évben nem lehetett a nevükön vagy közeli hozzátartozójuk nevén semmilyen internet-előfizetés. Ám ezt a szolgáltatók csak saját adatbázisukban ellenőrizhetik, a konkurens szolgáltatóknál erre nincs lehetőség, így azok is válthatnak a kedvezményes csomagra, akik korábban másik szolgáltatónál fizettek elő több pénzért.

A kiskapuról megkérdezték Deutsch Tamást, a Digitális Jólét program miniszterelnöki biztosát, aki azt mondta: tisztában vannak azzal, hogy a feltételek “jó magyar virtussal” kijátszhatók, de fontosabbnak tartották az egyszerű hozzáférést, és hogy ne legyenek bürokratikus akadályok. Mint mondta, feltételül szabhatták volna igazolások beszerzését és más korlátozásokat, de azt gondolták, ez ennyit nem ér.

Az is kiderült, hogy a megcélzott ügyfélkörnek, az eddig egyáltalán nem internetezők kétszázezres táborának kevesebb mint felét tántorította el a szolgáltatás magas ára a használattól, mások azért mondanak le az internetről, mert bevallásuk szerint nem értenek hozzá. Nekik a program következő elemeként tanfolyamokat indítanak.

A Digitális Jólét Alapcsomag programban jelenleg a Telekom és a Telenor kínál kedvezményes vezetékes és mobil netcsomagokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik