Gazdaság

Az MNB lezárta az Eiffel Palace értékesítését

Eiffel Palace (magyar nemzeti bank, matolcsy györgy, offshore, eiffel palace)
Eiffel Palace (magyar nemzeti bank, matolcsy györgy, offshore, eiffel palace)

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nettó 53,8 millió euróért a luxemburgi székhelyű Corpus Sireo által kezelt Corpus Sireo Real Estate befektetési alapnak adta el nyilvános piaci tranzakció keretében a csaknem 14 500 négyzetméter hasznos alapterületű, nyolcszintes Eiffel Palace irodaépületet – közölte az MNB csütörtökön az MTI-vel.

A jegybank 2014 nyarán vette meg nettó 45,3 millió euróért a budapesti irodaházat, amelynek az értékesítésére márciusban írt ki nyilvános pályázatot, így valamennyi érdeklődő magyarországi és nemzetközi befektetőnek lehetősége volt ajánlatot tenni. A pályázat egyetlen bírálati szempontja a legmagasabb ár volt – tették hozzá.

A közlemény szerint a pályázat első részében öt érvényes pályázat érkezett be, amelyből a második szakaszban három ajánlattevő tett kötelező erejű ajánlatot. A legmagasabb ajánlatot végül a luxemburgi székhelyű Corpus Sireo által kezelt Corpus Sireo Real Estate befektetési alap tette. A Corpus Sireo befektetési és vagyonkezelő az első számú svájci eszközkezelő a Swiss Life Asset Managers tagja, amely a 2016 végi adatok szerint 67,4 milliárd euró összegű befektetést kezel Európa több országában.

Tavaly írtuk:

Eiffel Palace (magyar nemzeti bank, matolcsy györgy, offshore, eiffel palace)
Offshore cég kaszált Matolcsyék ingatlanvásárlásán
A jegybank felügyelőbizottsága elhalasztotta a jobbikos delegált által készített jelentés értékelését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik