Gazdaság

Animációmódosításért is fizet a BKK a T-Systemsnek

Ez a tétel közel 1,4 millió forintot kóstál, de mostantól az automatákba is fegyveres őrrel kell kivinni a jegypapírt.

Jegykiadó-automaták leszállítására, üzembe helyezésére és üzemeltetésére szerződött 2013-ban a BKK és a T-Systems, a szerződést módosították a Zoom.hu szerint. A T-Systems 274 820 400 millió forinttal többet kap az eredeti összegnél – jelent meg ez az uniós közbeszerzési értesítőben.

A szerződés több ponton módosult, például az automaták animációja változott, ezért 1,44 millió forint körüli összeget kap a rendszert fejlesztő cég. Megemelték az automaták üzemeltetési költségeit is, darabonként 119 139 forintról 135 401 forintra. A telepítési helyszínek módosulása miatt is kaptak még 33 milliót, hibás jegypapírok cseréjéért pedig 2 milliót.

A jegypapírra sokkal jobban oda kell majd figyelnie az üzemeltetőnek, figyelni kell, hogy a kezelés során csak az arra jogosultak legyenek jelen, de a kiszállítást is fegyveres biztonsági őrrel védett, lezárt rakterű kocsival kell végezni. A furgonokat GPS-jeladóval kell ellátni, a betöltést és kivételt is fokozott biztonsággal kell végezni.

Ha a T-Systems nem tudja utólag bemutatni jegypapír-nyilvántartást vagy ha szelvények, tekercsek eltűnnek, kártérítést kaphat a BKK. Ez összesen 150 millió forint lehet a teljes üzemeltetési időszakban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik