Gazdaság

Alapítványnál szívódott fel 320 millió forint

A Polgárok Házát működtető alapítvány a HungaroControltól kapott pénzt a légiirányítás népszerűsítésére. Van pár bökkenő is.

320 millió forintot adott a hazai légiirányításért felelős HungaroControl a Polgárok Házát is működtető alapítványnak, csakhogy nem világos, ezt mire költötte az Szövetség a Nemzetért Alapítvány, amit kurátorként László Tamás fideszes képviselő vezet.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) válaszában azt írta az RTL Klub Híradójának, hogy a HungaroControl Zrt. mintegy tíz éve csinál népszerűsítő programokat a légiirányításnak, az alapítványnak juttatott pénz is ezt szolgálta. Van azonban egy bökkenő:

az alapítvány tavalyi beszámolójában szerepelnek kutlurális rendezvények, népdalkör, sőt még jógatanácsadás is, de légiirányítás népszerűsítése nem.

Az alapítványt és a HungaroControlt nem tudta megszólaltatni az RTL. Egy könyvvizsgáló cég jelentésében egyébként az áll, szinte kizárt, hogy a megfelelő célokra használják fel a 320 milliót. A pénz felhasználásáról július végéig kellett elszámolnia az alapítványnak, ha ez nem sikerült, akkor vissza kell majd fizetniük a támogatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik