Gazdaság

L. Simon László borászata megkapta a Velence névhasználati jogát

Az Átlátszó tudósítása szerint csak az ülést megelőző délután küldték ki a meghívókat, de a képviselők állításuk szerint már egy héttel előtte tudták, hogy lesz az ülés, csak az előterjesztéseket nem ismerték előre.

A napirendi pontok között ott volt L. Simon László és felesége által közvetetten is tulajdonolt Velencei-tavi Borászati kft névhasználati kérelme. Ennél a pontnál lezajlott az alábbi párbeszéd is, P.A.R.Á.D.É.:

Koszti András polgármester, Fidesz-KDNP: Kérik, hogy a minőségi boraik neveinek meghatározásához használhassák a Velence kifejezést. Kérdezem, hogy ezzel kapcsolatban van-e kérdés.

Bekiabálás: Melyik cég ez?

Bekiabálás: Na, melyik? Bikavölgyi kettő.

Bekiabálás: L. Simon bor.

Juhász Gyula képviselő, Fidesz-KDNP: Azt szeretném kérdezni, hogy amikor egy ilyen borászati cég főnökével kötünk megállapodást, akkor ezeknek (sic!) a Velence feliratos palackokból az önkormányzat rendelkezésére, ő esetleg reprezentatív célra néhány palackot biztosítson.

Koszti András: Én ott voltam, amikor ezt mondtad is az illetékes elvtársnak, aki egyből bólogatott erre. Természetesen én ezt már előtted egyébként megtettem, és igen a válasz.

A képviselőtestület végül egyhangúan megszavazta a névhasználati kérelmet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik