Gazdaság

Fényképezték a cigiző melósokat a makói gumigyárban

A szakszervezet szerint ez pszichés nyomásgyakorlás.

Lefotózták a kijelölt helyen cigarettázó munkatársakat a makói gumigyárban. Az intézkedés ellen tiltakozott a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, mondván, ez személyiségi jogokat sért, és pszichés nyomásgyakorlásnak minősül.

A Délmagyarország cikkéből kiderül: a Continental gyár 2011 óta próbálkozik a dohányzás visszaszorításával, a dolgozók ellenállásán bukott meg, hogy füstmentessé nyilvánítsák az üzemet. A cigiző munkások fényképezésével most a szakszervezet fellépésének köszönhetően hagytak fel.

A ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. vezetése a lap megkeresésére annyit válaszolt, hogy a szakszervezet valóban küldött levelet egy vezető kollégájuknak, aki pont akkor kezdte meg kéthetes szabadságát, így nem tudott reagálni. Azóta a levelet megválaszolták, a problémát „megnyugtatóan rendezték”.

A szakszervezet közölte: helyesnek tartják a dohányzás elleni küzdelmet, ezért a gumigyárnak azt javasolják, hogy csökkentse az alkalmazottak leterheltségét. Így kisebb lesz a stressz, és a nikotin utáni vágy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik