Gazdaság

Jól járt a Századvég a gyerekek táboroztatásával

Júniusig 18,9 millió forint értékű szerződést kötött a gyermeküdültetést szervező Erzsébet Gyermek- és Ifjúsági Táborok Szolgáltató Kft. a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-vel – értesült a Magyar Nemzet.

A Századvég a csaknem 20 milliós összegért a pályázatírást támogatta szakmai tanácsokkal.

Szintén a Magyar Nemzet cikkezett korábban arról, hogy rejtély, hová lesz az Erzsébet-utalványokból származó profit. A lap szerint jóval több pénz folyhatott be, mint amennyit a rászorulók üdültetésére fordítottak.

Csillagászati

Az elmúlt hónapokban egyébként több közbeszerzést is kiírt a gyerekek szociális táboroztatásáért felelős Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány. Kezelésükbe került a zánkai és a fonyódligeti tábor, amelyek felújítására a következő években csillagászati összeget, 26 milliárd forintot költhetnek el – írja a lap.

A táboroztatásra 15 milliárd forint áll rendelkezésre a következő három évben, ezért a pénzért pedig a tábori szálláshelyek üzemeltetését, valamint az étkeztetés megszervezését kell elvégezni. Tehát az alapítvány – közvetve vagy közvetlenül – összesen több mint 40 milliárd forintot fordíthat táboroztatásra a következő években.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik