Gazdaság

Megkezdték a Green Holidays utasainak kártalanítását

A mai napon az Uinqua biztosító megkezdte a Green Holidays ügyben érintettek kártalanítását. A következő napokban több 100 utas részére kezdik meg a kifizetést – olvasható a biztosító közleményében.

Mint arról beszámoltunk, az Uniqua a szerződésben vállalt 500 millió forintos keret erejéig kártalanítja a csődbe ment Green Holidays utasait. De csak azokat, akik utazásszervezőként összeállított, utazási csomagban értékesített utakon vettek részt. A biztosító szerint kizárólag az ilyen szerződések esetén tudnak és kötelesek helytállni.

A Green Holidays július elején jelentett csődöt, sok utas Törökországban maradt. A biztosító összesen 734 utast hozott haza, 20 különböző törökországi szállodából, csupán 3 nap leforgása alatt, 4 charter géppel. A Green Holiday elődje a Green Travel volt, amelynek utazásszervezői engedélyét a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) 2016 novemberében visszavonta.

Káosz a Green Holidays károsultjainak biztosítása körül
Úgy tűnik, egyelőre nincs korrekt válasz arra a kérdésre, hogy vajon minden meghiúsult török útra jár-e kártérítés, mert a szerződések eléggé sokfélék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik