Gazdaság

Mészáros nyerte az óbarki választást

Természetesen nem Lőrinc, hanem Kartal. A Vas megyei Répceszentgyörgy is voksolt vasárnap.

A független Mészáros Kartal lett a Fejér megyei Óbarok polgármestere, miután a vasárnapi időközi választáson a legtöbb szavazatot kapta – közölte a település körjegyzője.

Hopka Rita elmondta, hogy Mészáros Kartal 121, Gyurits Tamás (független) 92, míg Hillebrand Dóra (független) 53 érvényes szavazatot kapott.

Közölte, hogy a 654 választásra jogosult állampolgárból 267-en járultak az urnákhoz, ami 40,8 százalékos részvételt jelent. Az időközi polgármester-választásra azért volt szükség, mert a község korábbi független polgármestere, Borbíró Mihály április 3-án lemondott. A Felcsút melletti falu históriája olyan érdekes, hogy mi is lementünk, és jól megriportoztuk.

Eldől, ki lesz Mészáros Lőrinc legközelebbi kollégája
Merthogy a Felcsúttal szomszédos Óbarok és Nagyegyháza polgármestert választ. Riport.

Répceszentgyörgy is az urnákhoz járult

A független jelöltként induló Kovácsné Kelemen Gertrúd Margitot, Répceszentgyörgy korábbi alpolgármesterét választották vasárnap a Vas megyei község polgármesterévé – közölte a helyi választási iroda vezetője.

Vincze György jegyző elmondta, hogy a választási névjegyzékében 93-an szerepeltek, közülük 52-en járultak urnához. A választópolgárok 47 érvényes és 5 érvénytelen szavazatot adtak le. Kovácsné 38 voksot, Urbán Istvánné (Magyar Munkáspárt) pedig 9 szavazatot kapott.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a község korábbi független polgármestere, Ihllye Ilona április 20-án indoklás nélkül lemondott.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik