Gazdaság

Feljelentés jön a Mészárosékhoz került kemping ügyében

A Jobbik nem nyugszik bele, hogy meglepően alacsony áron került egy akali kemping egy fura hátterű céghez.

Szűk egy hete írta meg a 24.hu, hogy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került a balatonakali Strand kemping, ráadásul meglepően csekély árat, 300 millió forintot fizetett a felszámoló cégnek a vevő Zion Europe Kft.

A Jobbik némi fáziskéséssel ráharapott az ügyre és úgy határozott, feljelentést tesz az akali kemping miatt – írja a Hír TV oldala. A párt képviselője, Kepli Lajos még Balatonakalira is lement, ahol egy papír Mészáros Lőrinc bábuval együtt sajtótájékoztatót tartott. Kepli így szólott:

Sorra vásárolják fel a Balaton-parti területeket, vendéglátóipari létesítményeket, szállodákat és mindent, amit érnek. Ezt mi nem tartjuk egy egészséges dolognak, hogy ilyen mértékű vagyonkoncentráció következik be, gyakorlatilag a teljes Balaton most már az ő kerti tavuk lesz lassan.

Kepli hozzátette, potom áron vásárolják fel az ingatlanokat, és az akali eset is gyanús nekik, “akár bűncselekmény is megvalósulhatott”, amikor “egy hosszú cégláncon keresztül” Mészáros érdekeltségébe került a kemping.

A balatoni kempingeket amúgy 5 milliárd forintért fogja fejleszteni a kormány, épp akkor, amikor a kempingek nagy részét üzemeltető Balatontouristot megvette a Mészároshoz köthető Konzum Nyrt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik