Gazdaság

Vizes vb: túl drágának találta az amerikai csapat a szállodát

85 ezer forintot kellett volna fizetni fejenként.

Az Egyesült Államok vizes vb-re érkező csapatainak vezetői túl drágának találták a nekik felkínált szállás árát, így végül jelentős árengedményt kaptak – írja az mfor.hu a közbeszerzési dokumentumok között megtalálható szerződésmódosítás alapján.

A világbajnokság szervezői januárban úgy szerződtek a Duna Szálloda Zrt-vel, hogy az amerikaiaknak nettó 85 ezer forint/fő/éj áron biztosítanak szállást. Ebből ötvenezer forint a kétágyas szobában, szobatárssal való elhelyezés, és 35 ezer forint az étkezés.

A szerződésmódosítást azzal indokolták, hogy a csapatvezetők érkezésekor az amerikai delegáció számára nyilvánvalóvá vált, hogy az árak a csapat létszámához, tartózkodási idejéhez és a különleges élelmiszerellátáshoz mérten is magasak. A vb-szervezők ezt jelezték a Duna Szálloda Zrt-nek, mire a cég „a sikeres világbajnokság megszervezése érdekében egyoldalú árcsökkentési javaslattal” élt.

Így a nettó ajánlati ár fejenként 59 840 forintra csökkent, ebből 44 800 forint a szobatárssal való elhelyezés kétágyas szobában, és 15 040 forint az étkezés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik