Gazdaság

Magyarországon gyárthatják majd a BMW hibridjeit

A Magna autóipari beszállító Szlovéniában építkezne, de a szoros határidő ellenére nem kaptak engedélyt.

Több százmilliárd forintos autóipari beruházás jöhet Magyarországra. A járműipari összeszereléssel és alkatrészgyártással foglalkozó, kanadai-osztrák tulajdonú Magna Magyarországon építhet autógyártó üzemet – derül ki a Napi.hu cikkéből.

A cég márciusban jelentette be, hogy Szlovéniában, Maribor mellett építene üzemet, ahol hatezer embernek adnának munkát. A beruházást viszont támadták a helyi gazdák, a gyár ugyanis komoly terhelést jelenthet a környék termőföldjeire. A környezetvédelmi hatóságok sem engedélyezték még a beruházást, miközben már májusban el kellett volna kezdeni az előkészületeket.

Múlt szerdán a Magna projektvezetője, David Adam azt mondta: van B-tervük is, eszerint Magyarországon építenék meg a gyárat, ahol már több lehetséges helyszínt megnéztek. A cégnek nincs sok ideje, ugyanis júniusban megállapodtak a BMW-vel, hogy ők gyártják az új BMW 5-ös széria hibridjeit. A jelenlegi gyártókapacitás mellett viszont nem tudják teljesíteni a szerződést, mivel az év elején a Jaguarral is hasonló megállapodást kötöttek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik