Gazdaság

A hőség miatt kelendőek a mobilklímák, a ventilátorok és a hűtőtáskák

legkondicionalo(430x286).jpg (Array)
legkondicionalo(430x286).jpg (Array)
A nagy nyári meleg miatt jól fogynak a hűtéstechnikai készülékek itthon, így például az asztali, valamint az álló ventilátorok, továbbá a mobil klímaberendezések is. A kereslet hasonló a tavalyihoz, az árakról pedig elmondható, hogy az 5 ezer forinttól egészen a 43 ezer forintig terjedő ventilátorokat részesítik előnyben a hazai vásárlók - számolt be a tapasztalatokról a Sencor márkamenedzsere, Lucza András.

Úgy látják, a mobilklímákat idén is nagyon keresik a vásárlók, mivel a telepítésükhöz és a beüzemelésükhöz nem szükséges szakember segítségét kérni. Ezen termékek ára 89 -109 ezer forint között mozog.

A mobilklímák egyes típusai egyébként nemcsak hűtésre lehetnek alkalmasak, némelyikükkel például az őszi átmeneti időszakban, minimális teljesítménnyel akár fűteni is lehet.

Az álló ventilátorokat is keresik

Míg az asztali ventilátorok inkább a munkahelyeken, irodákban népszerűek, a lakás hűtését, levegőkeringetését sokan oldják meg álló ventilátorokkal. És persze mindenki a pénztárcájához mérten választ készüléket.

Amire érdemes figyelni: a helyiség méretétől függően válasszunk készüléket. Az sem mindegy, hogy a vásárló csak keringetni akarja a levegőt, vagy esetleg hűteni is. A mobilklímát például azok részesítik előnyben, akik műemlék jellegű épületben, vagy olyan helyen laknak, ahol nem lehetséges a kültéri egységek felszerelése – tapasztalja a Sencor szakértője.

Autós hűtőtáska – a nyaralás megmentője

Sokáig csak a hagyományos, jégakkus hűtőtáskák terjedtek el itthon, ezek azonban gyakran pár óra alatt elveszítették valódi hűtési funkciójukat. Így egy hosszabb nyaralás, autóút, vagy egész napos strandolás alatt csak az indulást követő pár órában sikerült betölteniük valódi funkciójukat.

Mostanra egyre inkább felismeri a magyar piac is az autós, akkumulátoros hűtőtáskák előnyeit. Ezek a gépek az akkumulátor lemerülését gátló rendszerrel, autós adapterrel és extra hőszigeteléssel készülnek, így folyamatosan biztosítják a bennük elhelyezett ételek, italok hűtését. Általában a környezet hőmérsékleténél 15-20 fokkal hidegebb hőfokot minden esetben tartani tudják.

Ami érdekesség, hogy a cég tapasztalatai szerint nemcsak utazáshoz, hanem otthonra is szívesen vesznek ilyen készülékeket a magyar vásárlók, például italhűtőnek, vagy grillpartihoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik