Gazdaság

Homályos, hogy honnan van pénz a BKV-irodaházra

A Habony Árpád barátja által vezetett cég tartósan veszteséges.

A Magyar Nemzet szerint a csőd szélén áll az a cég, amely megvásárolhatja a Puskás Ferenc Stadion metrómegálló felett álló BKV-irodaházat. A lap értesülése szerint a BKV már áprilisban egymilliárd forintot meghaladó értékű adásvételi szerződést kötött a Welt-Stadt Immobilien Kft.-vel, amelyet a Habony Árpád grúz-izraeli barátjaként emlegetett Gag El Mikhael vezet. Ám azóta egy fillért sem fizettek.

A Welt-Stadt Immobilien még a Demszky-érában szerzett húszszázaléknyi tulajdonrészt, opciós vételi jogot és kizárólagos fejlesztési jogot az ingatlanra. A kft. egyetlen tulajdonosa a Cipruson bejegyzett Top Immobile Limited. A cégkivonat szerint a kft. tartósan veszteséges, fizetőképességét az átlagot meghaladó kockázati kategóriába sorolták, és bár ingatlanberuházás a fő tevékenysége, egyetlen projekt sem szerepel a neve mellett.

A Fővárosi Közgyűlés szerdán módosította rendezési szabályzatát az irodaház elbontása és a helyén egy új épület építése érdekében, a javaslat azonban nem tartott szükségesnek sem környezeti vizsgálatot, sem értékelést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik