Gazdaság

A GVH pikk-pakk rábólintott, hogy Mészáros köréé lehessen a veszprémi kéziklub

Úgy fest, nagyon olajozottan működnek a dolgok fontos ügyekben Magyarországon. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) egy nap alatt zöld utat adott annak, hogy a Duna Aszfalt Kft. többségi részesedést szerezzen a veszprémi kéziklubot működtető cégben, a Veszprém Handball Team Zrt.-ben.

A GVH oldalán fellelhető dokumentumok tanúsága szerint a Duna Aszfalt hétfőn nyújtotta be kérelmét, a GVH pedig kedden el is bírálta (a dokumentum tegnap került fel a honlapra). Lényege: a versenyhivatal igazolja, hogy

az összefonódás vizsgálatának elrendelésére okot adó körülmény nem áll fenn.

A 24.hu írta meg, hogy Mészáros Lőrinc vetett szemet a veszprémi kézicsapatra, kedd reggeli cikkünket pedig az élet gyorsan igazolta. Kedd délután jelent meg a GVH oldalán a Duna Aszfalt bejelentéséről, a vételi szándékról szóló iromány. A Duna Aszfalt tulajdonosa Szíjj László, Mészáros Lőrinc egyik bizalmi embere. Mindez azt jelenti, hogy rövidesen ha nem is közvetlenül a milliárdos felcsúti gázszerelő-polgármester tulajdonába, de valóban Mészáros Lőrinc érdekköréhez kerül a legsikeresebb, milliárdos költségvetésből gazdálkodó hazai kézilabdaklub.

A GVH részéről nincs akadálya az ügyletnek tehát. Simicska Lajost pedig, akinek az érdekeltségi körébe sorolták a közelmúltig a veszprémi kéziklubot, egy nappal az után, hogy megjelent a hír a Mészáros-féle hatalomátvételről, gyakorlatilag kirakták a bérelt páholyból.

(Hamarosan további cikkekkel jelentkezünk a veszprémi kézilabdacsapatról.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik