Gazdaság

Az LMP több támogatást követel az egyszülős családoknak

Korhaz(960x640)(1).jpg (kórház, szülés, újszülőtt)
Korhaz(960x640)(1).jpg (kórház, szülés, újszülőtt)

Az egyszülős családok támogatása és a családtámogatási rendszer kibővítése érdekében nyújtott be 10 pontos törvényjavaslatot az LMP. A javaslat célja, hogy garantált legyen a biztonsága és jóléte a 350 ezer magyarországi egyszülős családnak, amelyekben ma több mint félmillió gyermek nevelkedik.

A Fidesz szerintük cserbenhagyta az egyszülős családokat: jelenleg az egyharmaduk él a szegénységi küszöb alatt. Az LMP szerint viszont minden család és minden gyermek egyformán fontos kell hogy legyen. A zöldpárt a családi pótlék alapösszegét 30 százalékkal, az egyedülálló szülőknek utalt támogatást 45 százalékkal növelné meg. Ez egyszülős családoknál 20 000 forintot jelentene a mostani 13 700 forint helyett.

A párt a nagycsaládosok kedvezményeinek kiterjesztésével és a tartásdíj-problémák rendezésével is enyhítene az egyszülős családok anyagi gondjain, a mindennapokat pedig a rugalmas gyermekfelügyeleti és foglalkoztatási formák elérhetővé tételével tenné egyszerűbbé. Az LMP egyszülős központokat is létrehozna, hogy csökkenjen az egyedülálló szülők elszigeteltsége és információhiánya.

Az LMP levélküldő kampányra invitálja mindazokat, akik szerint többet is tehetne a kormány az egyszülős családokért. A párt online felületén bárki egy kattintással levelet küldhet egyszerre minden országgyűlési képviselőnek, ha egyetért azzal, hogy igazságosabbá kell tenni a családtámogatási rendszert. Ehhez meg kell adni a nevünket és az e-mailcímünket is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik