Gazdaság

Már nem menő Rogán szomszédja az államnál

Kegyvesztett lett a kormány kedvenc médiaügynöke, Csetényi Csaba és cége, a Network 360 Kft. – írja több névtelen forrásra hivatkozva a Magyar Nemzet.

Kicsoda Csetényi?

Csetényi egy lakóparkban lakik Rogán Antallal, Habony Árpáddal pedig rendszeresen összejár, cégei 2014 óta nagyjából 23 milliárd forint állami megbízást nyertek el, degeszre keresték magukat például a kormány kvótanépszavazásos-uszítós “Tudta?” plakátjain és a a tavalyi “Üzenjük Brüsszelnek” kampányán is. Csetényi a vele készített interjúnkban azt mondta: szerinte nem működik a személyes kapcsolat az állami tendereken, hiszen Európa összes közbeszerzési törvénye közül tán a magyar a legszigorúbb.

A kommunikációs piacon már tavaly ősszel rebesgették, hogy a Networköt le fogják cserélni egy másik ügynökségre. Bár tavaly novemberben még nyerni tudtak konzorciumi társukkal – a szintén Csetényi tulajdonában lévő Affiliate Kft.-vel – egy 25 milliárdos keretösszegű kormányzati gigapályázaton, ám a legújabb közbeszerzésen már látványosan alulmaradtak a kormány másik kedvenc kommunikációs embere, Kuna Tibor és egy viszonylag új szereplő mögött:

  • miközben Csetényi cégei a pályázatokból “csak” 165 millió forintot nyertek,
  • addig a Kuna Tibor-féle Trinity több mint 10 milliárdot,
  • az eddig nem annyira ismert New Land Media Kft. pedig 14 milliárdot vitt.

A lap szerint elszámolási viták vezettek a bizalomvesztéshez. Tavaly állítólag több kormányközeli, állami hirdetésekből eltartott médiacég is jelezte a kormánynak, hogy késnek a kifizetések, mire Orbán Viktor átvilágíttatta a rendszert. Ekkor kerülhetett elszámolási vitába Csetényiékkel a kormányoldal.

Csetényi Csaba a bizalomvesztésre vonatkozó kérdésre azt válaszolta a lapnak: szerinte felesleges egy pillanatfelvétel alapján teljesítményt értékelni. Állítása szerint az a cél, hogy 2017-ben is hozzák a tavalyi számokat.

(Képünkön Csetényi Csaba látható)

1,1 milliárdért szerződtek Rogán szomszédjának cégével
Az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntéseket kell kommunikálniuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik