Gazdaság

Át fogják világítani a nagyobb lottónyerteseket

lottózó (Array)
lottózó (Array)

Több újdonság is lesz a Szerencsejáték Zrt.-nél az idén, számolt be a Pénzcentrum.hu:

  • A társaságnak az idei év nyarától meg kell felelnie a pénzmosás elleni törvénynek, vagyis minden sportfogadásban, a 600 ezer forint feletti nyereményt elérő játékost ellenőriznie kell a vállalkozásnak.
  • Az idei év utolsó negyedévben bevezetik a játékoskártyákat, amelyek az azonosítást szolgálják majd, használatuk azonban egyelőre nem lesz kötelező.

Bár részleteket még nem árult el a társaság, annyit azért már lehet tudni, hogy kártyának lesz egy alap és egy prémium változata is – ez az NFC technológia mellett chippel is el lesz látva, így banki funkciók elvégzésére is alkalmas lesz.

A sportfogadásoknál már 1 éve van lehetőségünk arra, hogy a fogadóhelyiségekben található interaktív készüléken állítsuk össze a számunkra megfelelő játékot –  a rendszer bevezetése óta már 30 millióval kevesebb papír fogyott és a fogadások 20 százaléka már ilyen rendszerrel érkezik be.

  • Ennek a sikerén felbuzdulva, hamarosan a többi játéknál is jöhet ehhez hasonló digitális innováció
    – mondta el, Cselovszki Zoltán a Szerencsejáték Zrt. általános vezérigazgató-helyettese a csütörtöki sajtótájékoztatón.
  • Június másodikán pedig érkeznek a fesztiválsorsjegyek, amelyeken idén bónuszjáték is lesz. Vagyis a nem nyertes sorsjegyek, egy regisztráció után újabb sorsoláson vehetnek majd részt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik