Gazdaság
horvath-andras(1)(960x640).jpg (horváth andrás)

A három és fél évig meghurcolt és üldözött Horváth András szerint mégis megérte

24.hu
24.hu

2017. 05. 23. 13:47

Korábban a témában:

2013 novemberében lépett ki a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV), majd másnap sajtótájékoztatón robbantotta ki az áfacsalási botrányt Horváth András. (Állításainak lényege, hogy a hatóságok diszkriminálnak cégeket, egyeseket előnyös helyzetbe hoznak, szemet hunynak bizonyos adózó áfacsalásai felett, és a kormányzat sem nagyon akadályozta meg ezt, sőt, mintha bátorította is volna. Egy zöld dossziét is átadott a hatóságoknak, amelyben állítása szerint feltüntette azokat a cégeket, akik gyaníthatóan hasznot húzhattak ebből.) Volt munkahelye, a NAV feljelentést tett ellene, házkutatás volt nála, sokáig nyomoztak a rendőrök az ellene tett feljelentésben (míg az ő általa tett másik ügyben mintha kevésbé iparkodtak volna a hatóságok), gyanúsítottként is kihallgatták idén év elején, évekig nem volt munkahelye Horváthnak, pedig próbálkozott a közigazgatási szférában elhelyezkedni. (Pár hónapja sikerült munkát kapnia, az LMP tanácsadója.) Az ellene folyó nyomozást csak a napokban zárta le az ügyészség, illetve a rendőrség, kimondva, hogy nem követett el bűncselekményt Horváth András.

Horváth egy mostani Facebook-posztjának üzenete az, hogy végül is hasznosnak tartja a kiállását, szerinte megérte az egész.

Ezt írja:

Annak ellenére, hogy az adócsalásokhoz asszisztáló, hivatali visszaéléseket elkövető adóhivatali vezetők felelősségre vonása elmaradt (a rendszer sajnos ma még ilyen), a kiállásom, néhány volt kollégám kiállása és a mellettem mindvégig kitartó – főleg oknyomozó – újságírók munkája egyáltalán nem volt hiábavaló. Komoly, jelentős adóbevétel-növekedést és fehéredést eredményező változtatásokra kényszerült a kormány az elmúlt években (EKÁER-rendszer bevezetése, áfacsökkentések, fordított adózás, működési reformok), s jónéhány felső szintű vezető belebukott a problémák felszínre hozatalába.

És azt is írja, hogy

tanulságként levonható, hogy a tisztességes hátterű és önzetlen kiállásnak – minden nehézség ellenére – igenis van értelme, igenis lehet eredménye.

A teljes bejegyzés alább olvasható:

https://blog.atlatszo.hu/2017/05/a-vizsgalat-lezarult-horvath-andras-artatlan/Annak idején az Átlátszó segítségével bor…

Közzétette: András Horváth – 2017. május 22.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Charleroi, 2017. szeptember 19.
A Ryanair ír légitársaság repülőgépei a belgiumi Charleroi repülőtéren 2017. szeptember 19-én. A cég több mint 2000 járatát törölte, ebből 143 Belgiumból induló járatot pilótahiány, a légiforgalmi irányítás kapacitásának szűkössége, a sztrájkok, a kedvezőtlen időjárás, valamint a személyzet szabadságának kötelező kiadása miatt. (MTI/EPA/Stephanie Lecocq)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.