Gazdaság

Újpalotára látogat a kínai miniszterelnök

Szeptemberben a kínai miniszterelnök egy XV. kerületi iskolában avatja fel a legújabb budapesti Konfuciusz-szobrot – írja az Index. A Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola szerint idén szeptember 11-én Li Ko-csiang is ellátogat a Neptun utcai iskolába, ahol személyesen avatja majd fel a még készülőben lévő Konfociusz-szobrot.

Azért persze nem egy szobor avatása miatt érkezik hazánkba a kormányfő, állítólag a látogatás célja egy sokkal fontosabb politikai találkozó.

A kínai vezető politikusok érkezése idején  mindig komoly biztonsági előírások érvényesek, így a látogatás biztosan nagy dugókat okoz majd Budapesten, főleg Újpalotán.

A magyar miniszterelnök egyébként éppen nemrég járt Kínában. A nagyszabású találkozón 57 ország képviselője vett részt, felerészben állam- és kormányfők, a kínai vezetés mellett Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török államfő is a csúcs vendége volt.

A részt vevő államokat egyetlen dolog kötötte össze: mindnyájan előnyöket reméltek Kína évek óta folyó infrastrukturális beruházási programjától, amelyet egyaránt hívnak Új Selyemút projektnek és Egy öv, egy út programnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik