Gazdaság

Mészáros Lőrinc közelébe került a tatabányi főtér harmada

meszaros-lorinc(210x140).jpg (Array)
meszaros-lorinc(210x140).jpg (Array)

A csütörtökön megjelent HVG írja, hogy Felcsút polgármester, gázszerelő, mecénás (nem) 88 millió forintért megvásárolta a Tatabánya főterét birtokló cég harmadát, a téren pedig hamarosan bevásárlóközpont épül.

Azt a lap nem tudta kideríteni, hogy miért Mészáros nyert, mert átlátható verseny nem volt. A plázát három évvel ezelőtt kezdték tervezni, nem titok, hogy az önkormányzat magánbefektetőkre is számít, de a polgármester neve korábban nem vetődött fel.

Aztán Mészáros TBP Ingatlanhasznosító Zrt.-je egyszer csak bevásárolta magát a tatabányai önkormányzat cégébe, megvásárolta a T-Ingatlanfejlesztő 2016 Kft. 37 százalékát. Ez az arány tovább növekedhet.

Az ingatlan fejlesztő cég törzstőkéje 140 millió forint volt, de megérkezett Mészáros 88 milliós tőkeemelése, a cégbe nem pénzbeli vagyoni hozzájárulásként került be a Megyeháza tér.

A teret uniós fejlesztési pénzekből újították fel, 2012-ben és 2013-ban összesen 1,5 milliárd forintot költöttek erre, valamint a városháza és környékén renoválására. A pénz kétharmada volt uniós pénz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik