Woman on the Telephone
Gazdaság

A Facebook hozza igazán lázba a nyugdíjasokat

24.hu
24.hu

2017. 05. 18. 11:43

Nagyjából 660 ezer nyugdíjas van fent a Facebookon.
Korábban a témában:

Bár a magyar nyugdíjasok (több mint 2 millió fő) több mint fele egyáltalán nem rendelkezik számítástechnikai eszközökkel, a valamilyen kütyüvel rendelkezők kétharmada fent van a Facebookon, háromnegyedük pedig rendszeresen olvas híreket az interneten – derült ki a 4Life Direct biztosításközvetítő Internet Világnapja alkalmából készített felméréséből.

Az 50 felettiek körében végzett országos reprezentatív kutatás szerint e korosztály 84 százaléka akkor sem venne részt számítástechnikai képzésen, ha az ingyenes lenne. A közösségi média, az online hírolvasás, az e-mailezés és az internetes böngészés viszont nemcsak a még aktív 50 felettiek, hanem a nyugdíjasok körében is hasít.

Okostelefonja viszont csupán az 50 év felettiek harmadának van, és azt többségében csak telefonálásra és sms-ezésre használják.

Ennyit keresnek a nyugdíjasok

Az elmúlt években jelentősen növekedett a nyugdíjasok száma hazánkban. A 2012-es adatokhoz képest most majdnem 80 ezer fővel vannak többen a magyar nyugdíjasok. A közel 2 millió nyugdíjasnak több mint a fele még mindig nettó 100 ezer forint alatti összegből él Magyarországon. A többség – 834 ezer fő – 100 és 200 ezer forint közötti összeg jár minden hónapban (döntően a százezerhez közelítve). Ugyanakkor 74 ezernél is többen vannak, akiknek havonta 50 ezer forintnál is kevesebből kell megélnie egy hónapban, illetve 122 ezren kapnak 200 ezer forint feletti nyugdíjat. Forrás: Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság, 2016.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.