Gazdaság

25 milliárdnyi közpénz landolt a Fidesz-közeli cimborák kommunikációs cégeinél

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal az uniós közbeszerzési értesítőben tette közzé a 2016. negyedik és a 2017 első negyedévében lebonyolított verseny-újranyitásos eljárásainak eredményeit – szúrta ki az mfor.hu.

A portál összesítése szerint a 24,7 milliárd forintos keretösszegű közbeszerzés megbízásai leginkább két érdekeltségi körhöz kerültek: Szijjártó Péter barátja, Kuna Tibor, valamint a gyűlöletkampányról elhíresült, az ’56-os emlékévhez köthető kampányon is dolgozó Balásy Gyula cégeihez. A Rogán Antal pasa parki szomszédjaként is ismertté vált Csetényi Csaba alig több mint 16 millió forintért tudott szerződéseket elnyerni.

Kuna Tibor cégei, a Trinity Communication és a Young&Partners a SPRINT nyomdaipari Kft.-vel közösen 10,3 milliárdért nyertek el munkákat. Többek között a Kincsem 2017 és a Kincsem+Tuti 2017 feladataira egyszer 170, egyszer pedig 420 millióért szerződtek velük, az MVM Csoport 2017. évi kommunikációs tevékenységéhez kapcsolódó feladatokat pedig 6,36 milliárdért végzik el. 3 milliárdot pedig a 2017-es Budapesti FINA Világbajnoksághoz kapcsolódó kommunikációs feladatok ellátásáért számlázhatnak.

A teljes keret 57,36 százaléka, 14,17 milliárd forint vándorol a New Land Mediához és a Lounge Designhoz, vagyis Balásy Gyula cégeihez.

Külföldi és belföldi kommunikációhoz kapcsolódó média-, online- és kommunikációs ügynökségi feladatok ellátására 3 milliárd forintért szerződtek a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok ellátásárára pedig egyszer 1,9 milliárdot, egy másik szerződés keretében pedig 7,8 milliárd forintot kaptak.

Ez azonban csak ízelítő, a teljes, impozáns listát itt, a hirdetményben bogarászhatja végig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik