Gazdaság

A CEU-tüntetések szervezői az EP fenyítéséről: “Van értelme tiltakozni és az utcára menni”

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, szerda délután két állásfoglalásról szavazott az Európai Parlament (EP). A testület végül a Fidesz számára durvábbat fogadta el, a javaslat többek között az Európai Bizottságot, hogy ellenőrizze szigorúbban az uniós pénzek felhasználását Magyarországon, illetve azt is követeli, hogy az összes vitás ügyben folytassák a párbeszédet Magyarországgal. A magyar kormánytól pedig azt várják, hogy vonja vissza a CEU-törvényt, a civiltörvény javaslatát és a menekültek tranzitzónába zárását.

A szigorú fenyítés hírére közleményben reagáltak a CEU melletti tüntetés szervezői, az Oktatási Szabadságot, és Nem maradunk csendben csoport. Azt kérik a magyar kormánytól, hajtsa végre az európai parlamenti választáson magyar nép által is legitimen megválasztott Európai Parlament képviselőinek döntését. Szavaik szerint

a magyar kormánynak azért is meg kell ezt tennie, mert ez a döntés egybeesik a magyar nép akaratával, amelyet az elmúlt hónapokban az utcán nyilvánított ki, a CEU és a magyar civilek védelmében tartott tüntetéseken. Ez a döntés azt is megerősíti, van értelme tiltakozni és az utcára menni, valamint tovább kell folytatni a nyomásgyakorlást, ameddig ezeket a zsarnoki törvényeket a kormány vissza nem vonja! Ezért arra kérünk minden felelős magyar állampolgárt, vasárnap menjen ki az utcára, Budapesten és a nagyvárosokban, és mutassa meg, nem idegen hatalmak, hanem a magyar nép érdekét képviselik azok, akik azt akarják, maradjon a CEU, maradjanak a civilek Magyarországon!

Május 21-én vasárnap újabb tüntetést szervez a két  csoport, amelyek szerint „a kormány szisztematikus hadjáratot folytat a magyar szabadság megmaradt intézményei ellen”. A Facebookon már többezren jelezték részvételüket a vasárnap 17.30-kor kezdődő demonstráción, amelyen a tiltakozók a Műegyetem rakpartról vonulnak a Parlament elé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik