Budapest, 2016. október 24.
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásokra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2016. október 24-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Gazdaság

Link választ adott a trágár szavakkal megfenyegetett államtitkár

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 05. 12. 14:03

Pedig nem is őt kérdezték.

Szabó Tímea független képviselő Rogán Antal minisztertől kérdezte, hogy „Melyik (akár csak tervezett) EU-s szabályozás kényszerítheti Magyarországot a rezsicsökkentés eltörlésére?”.

A Párbeszéd társelnöke nagyon megtévesztőnek nevezte a nemzeti konzultáció kérdéseit, mondván, a kormány állításait tények nem támasztják alá. Nem tudni, ezen állításoknak mi a valóságalapja.

Milyen bizonyítékok vannak rá, hogy Brüsszel eltörölné a rezsicsökkentést és ügynökszervezetek támogatják az illegális bevándorlást?

Az ellenzéki politikus ezért azt kérte, Rogán Antal árulja el:

Melyik (akár csak tervezett) EU-s szabályozás kényszerítheti Magyarországot a
rezsicsökkentés eltörlésére? Kérem, az Európai Bizottság honlapjára mutató linkkel is
segítsenek.

 

Melyik (akár csak tervezett) EU-s szabályozás kényszerítheti Magyarországot illegális
bevándorlók beengedésére? Kérem, az Európai Bizottság honlapjára mutató linkkel is
segítsenek.

 

Pontosan mely nemzetközi szervezetek, és milyen esetben ösztönöztek Magyarországra tartó illegális bevándorlókat törvénytelen tevékenységre? Tudnak olyan esetről, amikor bűnpártolás gyanújával nyomozás indult ilyen esetekben?

 

Mely külföldről támogatott szervezetek igyekeznek átláthatatlan módon beavatkozni
Magyarország belügyeibe? Az átláthatatlanság pontosan miben érhető tetten ezekben
az esetekben?

 

Melyik (akár csak tervezett) EU-s szabályozás támadja a magyar kormány munkahely-teremtő intézkedéseit? Pontosan melyik intézkedések vannak veszélyben? Kérem, ha van rá lehetőség, akkor az Európai Bizottság honlapjára mutató linkkel is segítsenek.

 

Melyik (akár csak tervezett) EU-s szabályozás vagy nyilatkozat támadja a magyar adócsökkentést? Pontosan mely csökkentett adók vannak veszélyben? Kérem, ha van
rá lehetőség, akkor az Európai Bizottság honlapjára mutató linkkel is segítsenek.

A független képviselő kapott egy linket, de nem a minisztertől és nem is azokat, amelyeket kért. Dömötör Csaba válaszolt neki. Ennyit. 

A kabinet részletes állásfoglalást tett közzé az egyes konzultációs témákról, amelyet az alábbi linken megtalál: http://www.kormany.hu/hu/hirek/nemzeti-konzultacio-kormanyzati-reakcio-az-europai -bizottsag-allasfoglalasara

Dömötör Csaba államtitkár volt az, aki stílusával a minap annyira magára haragította Szilágyi György (Jobbik) képviselőt – hogy konkrétan azt mondta neki: “gyere ki, úgy nyakonb…lak, hogy leszáll a fejed.” Később Szilágyi – Bayer Zsoltot emlegetve – kért bocsánatot Dömötörtől, elismerte, hogy hibázott, amikor éppen úgy viselkedett, mint egy fideszes.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

PARKES, AUSTRALIA - JANUARY 12:  Elvis impersonator Dean Vegas prepares to go onstage at the Parkes Leagues Club during the Parkes Elvis Festival January 12, 2007 in Parkes, Australia. The festival, now in it's 15th year is expected to draw over 6,000 people to the small country town for the event. For one weekend every year, Parkes is innundated with Elvis fans, impersonators and performers from around the world. This year's festival will mark the 30th anniversary of the death of Elvis Presley.  (Photo by Ian Waldie/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.