Gazdaság

Link választ adott a trágár szavakkal megfenyegetett államtitkár

Pedig nem is őt kérdezték.

Szabó Tímea független képviselő Rogán Antal minisztertől kérdezte, hogy „Melyik (akár csak tervezett) EU-s szabályozás kényszerítheti Magyarországot a rezsicsökkentés eltörlésére?”.

A Párbeszéd társelnöke nagyon megtévesztőnek nevezte a nemzeti konzultáció kérdéseit, mondván, a kormány állításait tények nem támasztják alá. Nem tudni, ezen állításoknak mi a valóságalapja.

Milyen bizonyítékok vannak rá, hogy Brüsszel eltörölné a rezsicsökkentést és ügynökszervezetek támogatják az illegális bevándorlást?

Az ellenzéki politikus ezért azt kérte, Rogán Antal árulja el:

Melyik (akár csak tervezett) EU-s szabályozás kényszerítheti Magyarországot a
rezsicsökkentés eltörlésére? Kérem, az Európai Bizottság honlapjára mutató linkkel is
segítsenek.

 

Melyik (akár csak tervezett) EU-s szabályozás kényszerítheti Magyarországot illegális
bevándorlók beengedésére? Kérem, az Európai Bizottság honlapjára mutató linkkel is
segítsenek.

 

Pontosan mely nemzetközi szervezetek, és milyen esetben ösztönöztek Magyarországra tartó illegális bevándorlókat törvénytelen tevékenységre? Tudnak olyan esetről, amikor bűnpártolás gyanújával nyomozás indult ilyen esetekben?

 

Mely külföldről támogatott szervezetek igyekeznek átláthatatlan módon beavatkozni
Magyarország belügyeibe? Az átláthatatlanság pontosan miben érhető tetten ezekben
az esetekben?

 

Melyik (akár csak tervezett) EU-s szabályozás támadja a magyar kormány munkahely-teremtő intézkedéseit? Pontosan melyik intézkedések vannak veszélyben? Kérem, ha van rá lehetőség, akkor az Európai Bizottság honlapjára mutató linkkel is segítsenek.

 

Melyik (akár csak tervezett) EU-s szabályozás vagy nyilatkozat támadja a magyar adócsökkentést? Pontosan mely csökkentett adók vannak veszélyben? Kérem, ha van
rá lehetőség, akkor az Európai Bizottság honlapjára mutató linkkel is segítsenek.

A független képviselő kapott egy linket, de nem a minisztertől és nem is azokat, amelyeket kért. Dömötör Csaba válaszolt neki. Ennyit. 

A kabinet részletes állásfoglalást tett közzé az egyes konzultációs témákról, amelyet az alábbi linken megtalál: http://www.kormany.hu/hu/hirek/nemzeti-konzultacio-kormanyzati-reakcio-az-europai -bizottsag-allasfoglalasara

Dömötör Csaba államtitkár volt az, aki stílusával a minap annyira magára haragította Szilágyi György (Jobbik) képviselőt – hogy konkrétan azt mondta neki: “gyere ki, úgy nyakonb…lak, hogy leszáll a fejed.” Később Szilágyi – Bayer Zsoltot emlegetve – kért bocsánatot Dömötörtől, elismerte, hogy hibázott, amikor éppen úgy viselkedett, mint egy fideszes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik