Gazdaság

Titkolózva üzletel Kínában Trump vejének családja

Amerikai vízummal kecsegtetik azokat, akik hajlandóak sok pénzzel beszállni Kushnerék ingatlanberuházásába.

Kitiltották az újságírókat a szervezők arról a sanghaji fórumról, ahol kínai befektetőknek felkínálták a lehetőséget, hogy amerikai bevándorlási vízumhoz juthatnak, ha beszállnak egy ingatlanprojektbe, ami Donald Trump veje, Jared Kushner személyéhez kapcsolódik.

Az amerikai New Jersey-ben épít luxuslakásokat a KABR Group és a Kushner Companies, melynek elnöke a közelmúltig az amerikai elnök lányának, Ivanka Trumpnak a férje volt, aki jelenleg fehér házi tanácsadó. A beruházók 150 millió dollárra szeretnének szert tenni az EB-5 programon keresztül, amely lehetővé teszi, hogy tehetős külföldiek, és családtagjaik amerikai vízumhoz jussanak, ha legalább 500 ezer dollárt fektetnek bizonyos projektekbe.

Vasárnap délután a kínai Sanghajban mutatták be befektetőknek a New Jersey-i ingatlanprojektet egy nyilvánosan meghirdetett fórumon. A rendezvénynek helyt adó terem bejáratánál azonban feltartóztatták az újságírókat, mondván, „magánrendezvényről van szó”.

A Reuters hírügynökség a fórumon részt vevőktől megtudta, hogy Jared Kushner testvére, Nicole Kushner Meyer is felszólalt. A New York Times úgy tudja, Meyer szombaton Pekingben is részt vett egy hasonló rendezvényen, ahol a közönség előtt arról beszélt: a beruházás sokat jelent családja számára. Újságírók azon a fórumon sem vehettek részt.

Az EB-5 programot az Egyesült Államok törvényhozásában is támadták, ennek ellenére a Kongresszus szeptember 30-ig meghosszabbította. (Reuters)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik