Gazdaság

Gyurcsány is Európai Egyesült Államokat akar

24.hu
24.hu

2017. 05. 06. 16:19

Érdekes konferenciát tartottak Budapesten, amire EP-képviselők is eljöttek. Mindenkinek tetszik a még jobban egyesült Európa.
Korábban a témában:

A DK hisz az Európai Egyesült Államok eszméjében, több együttműködést, több és erősebb Európát akar, érjük utol Brüsszelt! – mondta Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, volt miniszterelnök egy Európa jövőjéről szóló konferencia szünetében tartott sajtótájékoztatón Budapesten, szombaton.

Gyurcsány szerint szükség van új Európai Alkotmányra, európai és nemzeti identitást kifejező kettős állampolgárságra, közös európai határvédelemre, kül- és védelempolitikára, társadalombiztosításra, munkajogra és benne európai bérekre. Európa nyugati fele jobban él, és ezt szeretnénk elérni. Magyarország erősebb lett az EU tagjaként – mondta a DK elnöke.

Kérdésre reagálva az MSZP miniszterelnök-jelöltjéhez, Botka Lászlóhoz fűződő viszonyáról azt mondta: a demokratikus pártok közötti véleménykülönbség eltörpül amellett a közös felelősség mellett, hogy végre leváltsák az Orbán-kormányt.

A volt miniszterelnök Viktor állítólagos zsarolhatóságáról annyit mondott: ha a jelenlegi miniszterelnök elmegy az ezzel foglalkozó parlamenti bizottsági ülésre, akkor ő is ott lesz.

A 444 újságíróját egy újbudai fideszes rendezvényen állítólag fideszesek részéről ért inzultusról Gyurcsány kijelentette: alávaló az, aki nem engedi be az újságírókat egy kampányrendezvényre.

A Fidesz elvtársa üdvözölte Gyurcsányék üzenetét

Frank Engel EP-képviselő, az Európai Néppárt – Kereszténydemokrata frakciójának tagja a sajtótájékoztatón kijelentette, a migráció nem krízis, hanem egy helyzet, amit meg kell oldani. Van elég probléma, ne akarjuk az EU-t is problémává tenni – tette hozzá.

A Fidesz európai pártcsaládjához tartozó politikus üdvözölte, hogy a DK megpróbálja keresztülvinni azt az üzenetet, hogy az EU nem Magyarország ellen van.

Hozzátette, hogy szeretné meggyőzni a fideszes európai parlamenti képviselőket, tanúsítsanak újra európai hozzáállást, és reméli, a magyarok rájönnek arra, hogy Európában nem minden rossz. Ideális esetben Magyarországot európai párti erő vezeti, legyen az a Fidesz, vagy más párt – jegyezte meg az európai politikus.

unió, brüsszel (Array)
unió, brüsszel (Array)

A Soros Györgyre vonatkozó újságírói kérdésre megjegyezte, hogy a üzletembernek felelőssége van azért, hogy a font elleni évtizedekkel ezelőtti támadás idején sok százan öngyilkosok lettek, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy például oktatási intézményeket is támogat.

Egyesült Európai Államok kell

Ulrike Lunacek, az Európai Parlament alelnöke, a zöldek európai szabadszövetsége képviselőcsoportjának tagja kiállt a szorosabb integrációt jelentő Egyesült Európai Államok mellett, és hangsúlyozta, hogy a migráció megoldásából, a menekültek befogadásából minden tagállamnak ki kell vennie a részét.

Számomra érthetetlen, hogy aki részt vett a vasfüggöny lebontásában, hogy kelthet most félelmet a menekültekkel szemben

– jegyezte meg a politikus, aki fontosnak tartotta azt is, hogy Orbán Viktor ne csináljon bűnbakot az EU-ból.

Josef Weidenholzer, a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége EP-frakciójának alelnöke szóvá tette, hogy európai szintű, egységes bevándorláspolitikára van szükség, a dublini rendszer nem működik, a menekülteket el kell osztani.

Az EU jövője – perspektívák – remények – veszélyek – 60 éves a Római Szerződés című konferenciát az Új Köztársaság Alapítvány és a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége EP-képviselőcsoportja szervezte.

Fidesz: Gyurcsány, migráns, rezsi, migráns, rezsi

A konferenciára gyurcsányozva-migránsozva reagált a Fidesz-frakció is egy közleménnyel. Szerintük “Gyurcsány Ferenc ma ismét egyértelművé tette, hogy Brüsszel és a baloldal Európa jövőjét migránsok betelepítésével és egy nemzetek nélküli ‘európai egyesült államokkal’ képzeli el, ahol Brüsszel diktálhatná, hogy a magyar emberek kikkel éljenek együtt, mennyi rezsit és mennyi adót fizessenek.”

A migránsozós-rezsizős őrületnek ezzel nincs vége, felvázolják Európa jövőjét, is ami csak akkor működik “ha képes megvédeni a saját állampolgárait, a biztonságát és a kultúráját. Brüsszel elhibázott bevándorláspolitikája azonban nem erősíti, hanem gyengíti és veszélybe sodorja Európát. Ezért is fontos, hogy állítsuk meg Brüsszelt, és minél többen vegyenek részt a nemzeti konzultáción” – hangzik a Párt felszólítása.

(MTI) 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Harry Potter author J.K Rowling attends the world premiere of Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 in central London on July 7, 2011.  Thousands of Harry Potter fanatics screamed for the stars of the epic movie series as they hit the London red carpet for the final film's world premiere.
AFP PHOTO / CARL COURT / AFP PHOTO / CARL COURT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.