Gazdaság

Így üzletel a Trump család egy tömeggyilkos elnök kormányával

Nincs ebben semmi törvénytelen, de ....

A Quartz írta meg, hogy Donald Trump hogyan köti össze a kellemetlent a hasznossal, amikor meghívta a Fülöp-szigetek tömeggyilkos elnökét a Fehér Házba tárgyalni. Az ázsiai ország elnöke, aki saját kezűleg ölt meg több embert, és a drogfogyasztók és -terjesztők elleni törvénytelen irtóhadjáratot folytat, többször hangsúlyozta, hogy bírja Trumpot és szeretne vele együttműködni.

Bár Trump hivatalosan az Észak-Korea elleni fellépésről tárgyal Rodrigo Dutertével, minden bizonnyal szóba kerül az a több millió dollárba kerülő ingatlanfejlesztés is, amelyhez a Trump Organization adta a nevét Manilában, az ország fővárosában.

A manilai projekt egy 150 millió dollárból felhúzott, 57 emeletes luxus lakófelhőkarcoló, amelyben a Trump család cégének helyi partnere a Century Properties nevű helyi vállalkozás. Ez Jose E. B. Antonio üzletember érdekeltsége, akit a Fülöp-szigetek kormánya napokkal az amerikai elnökválasztás előtt nevezett ki az ország Amerikába akkreditált kereskedelmi különmegbizottjának.

Mint arról beszámoltunk Trump abból gazdagodott meg igazán, hogy nevét adja különféle vállalkozásokhoz világszerte, amiért pénzt és részesedést kap. (Ebben a cikkünkben pedig megjósoltuk, hogy Trump lesz a következő amerikai elnök.) A manilai projektért 5 millió dollárt kapott. Vagyis miközben az Egyesült Államok és a Fülöp-szigetek kényes témákról tárgyal, az utóbbi kormányzatának egy tagja rendszeresen dollármilliókra rúgó összegeket utal át Trump elnök volt családi cégének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik