Gazdaság
Lázár János sajtótájékoztatója

Két oldalról ütik Lázár Jánost

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 04. 25. 13:13

A független lap is visszautasította a miniszter vádaskodását.

Csongrád megye független napilapjának szerkesztősége és kiadója, a Lapcom Zrt. megdöbbenve fogadta, hogy Lázár János a Szeged-Hódmezővásárhely tramtrain-beruházás esetleges meghiúsulásáért részben az újságot és munkatársát tette felelőssé, miközben nem cáfolta, sőt, minden egyes állításában megerősítette, hogy a költségek a tervezettnél magasabbak lennének.

Miniszter úr maga közli ezek alapján, hogy a beruházás leállítását javasolja, miközben a Délmagyarország cikkében semmi ilyesmiről nem volt szó. És egyáltalán nem volt szó arról, amivel miniszter úr a lapot vádolja, miszerint „Hódmezővásárhely nem érdemli meg a fejlődést”. A tramtrain két város, Hódmezővásárhely és Szeged közös fejlesztési projektje, megvalósulása minden bizonnyal Csongrád megye lakóinak érdekét szolgálná. A Délmagyarország, Csongrád megye független napilapja ezért eddig és ezután kiemelten és tényszerűen foglalkozott és foglalkozik a projekttel. Olvasóink ezt tudják, és számon is kérhetik rajtunk. A feltételezés, mely szerint a Délmagyarország saját előfizetőinek érdekei ellen tenne bármit, részben sértő, részben logikátlan nonszensz. 

Mivel a lap és kiadója nem gyárt motorkocsikat, semmilyen ráhatásuk nem lehetett arra, hogy a MÁV és a fejlesztési tárca rosszul mérte fel a beruházás költségeit, de utána fognak járni, miért siklott ki a projekt, ki és miért hibázott, van-e még esély a projekt megmentésére, mert ezt a megye minden polgárának joga van megtudni.

Visszautasítják

a miniszter vádaskodását, mely szerint a valós információk nyilvánosságra hozatalával a Délmagyarország hibát követett volna el. Tisztelettel megkérjük Lázár János miniszter urat, hogy a jövőben tartózkodjon a lapunkat, társaságunkat vagy munkatársainkat érintő alaptalan kijelentések terjesztésétől, a tegnapi közleményében megfogalmazott, a Délmagyarország szerkesztőségét igazságtalanul vádló állítását pedig vonja vissza.

Előzőleg kiosztotta a minisztert a Stadler nemzetközi járműgyártó is, amely szerint nem kerül duplájába a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a járművek beszerzési ára 16,27 százalékkal haladja meg a becsült értéket. A cég kiemelte, tisztában van azzal, hogy a beszerzés becsült értékének bármilyen mértékű túllépése kihívások elé állíthatja az ajánlatkérőt, de a tények “ilyen mértékű eltorzítását” nem tartják korrektnek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.