Gazdaság

Büntetőeljárást indíthatnak az Országgyűlés gazdasági bizottsága ellen

A Magyar Nemzet elküldte Polt Péter legfőbb ügyésznek azt a büntetőfeljelentést, amelyet az Országgyűlés gazdasági bizottsága ellen tettek, miután jogerős bírósági ítélet ellenére sem adták ki nekik az egyik letelepedési államkötvényt forgalmazó céggel kapcsolatos közérdekű adatokat.

A szóban forgó cég a Migrat Immigrant Asia Ltd. ciprusi vállalkozás 2015. december 15-én kapott forgalmazási engedélyt a bizottságtól Mongólia, Malajzia és Dél-Korea területére. A cégnek nincs honlapja, elérhetetlen. Tavaly novemberben a gazdasági bizottság a Migrat Immigrant Asia Ltd. engedélyét kiterjesztette a Seychelle-szigetekre is, majd visszavonta az engedélyt. Nemcsak az adóparadicsomnak számító szigetország állampolgárai vehettek részt egy hétig a letelepedési programban, hanem a Seychelle-szigeteken bejegyzett offshore cégek többségi tulajdonosai is.

Első körben még végrehajtást kezdeményezett a lap a bizottság ellen.

A bizottság elnöke, Bánki Erik kedden jelezte a lapnak: csak hétvégi sajtóhírekből értesült arról, hogy ki kellett volna adniuk az iratokat. Hozzátette: hivatalosan még nem kapták meg a jogerős bírósági ítéletet.

A lap szerint a bizottság elnöke ebben a levélben lényegében arra hivatkozik, hogy az általa megbízott ügyvéd hónapokon át nem adta át a testületnek a jogerős bírósági ítéletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik