Gazdaság

350 millióval többet számlázhatnak Mészáros Lőrincék a Nemzeti Lovardáért

Meszaros-Lorinc(210x140).jpg (Mészáros Lőrinc)
Meszaros-Lorinc(210x140).jpg (Mészáros Lőrinc)

Mint ismert, a Keleti pályudvar mellett, a Kerepesi úton található Nemzeti Lovarda meglévő épületeinek átalakítására és bővítésére, illetve új épületek építésére kiírt tendert a W-F Nemzeti Lovarda Konzorcium vitte el. A társulás tagjai a Mészáros család vállalkozása, a Fejér-B.Á.L. Zrt., amely a felcsúti polgármester, valamint felesége és lánya tulajdonában van és a West-Hungária Bau Kft., amelyről gyakran adunk hírt sikeres közbeszerzési szereplései okán.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent friss hirdetmény szerint a munkálatok  2 milliárd 846 millió forintba kerülnek, ez 299,6 millió forinttal több az eredeti árnál. A 2,8 milliárd forintban benne van a tervezés ellenértéke, ez egy kisebb szelet, mindössze százmillió forint. A maradék 2,7 milliárdot a kivitelezés emésztette fel.

A hirdetmény szerint nemcsak az ár, hanem az átadás időpontja is módosul: a lovardát idén október 31-éig kell befejezniük. A M4sport korábbi cikke szerint a 4,5 hektáros alapterületű lovasközpont átadását idén tavaszra tervezték.

1,8 -> 2,5 ->2,8

Tavaly márciusban derült ki, hogy 700 millió forinttal többet visz el a lovarda felújítása. Eredetileg 1,8 milliárd forintra becsülték a megbízás értékét, végül 2,5 milliárdért nyerték el a megbízást, ami most úgy tűnik, 2,8 milliárdnál áll meg.

A módosításra azért volt szükség, mert 930,6 millió forint értékben pótmunkákat kellett elvégezni. Ebből az összegből 231, 4 millió forintot a tartalékkeretből használtak fel, a 930 milliót pedig az elmaradt munkák miatt 346,5 millió forinttal csökkentették. A vállalkozói átalánydíj tényleges – tartalékkereten kívüli – emelése összesen nettó 352,6 millió forint a közzététel szerint.

A Fejér-B.Á.L.-t 2015-ben alapították Mészárosék 5,1 millió forintos alaptőkével. A WHB részt vett többek között a Várkert Bazár fejújításában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik