Gazdaság

A 4 napos húsvétot áldani fogják a magyar szállodák

szallodai-szoba(210x140).jpg (hotelszoba, )
szallodai-szoba(210x140).jpg (hotelszoba, )

Nem kérdés, hogy a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítása bejött a magyaroknak, a Szallas.hu kutatásában résztvevők 90 százaléka kifejezetten örül a döntésnek, s persze sokan ki is használják. A tavalyi húsvéthoz képest például már most 2,5-szer annyian foglaltak belföldön szállást.

A húsvét általában véve is utazós ünnep, de ez most még inkább igaz, hiszen minden harmadik foglalás 3 éjszakára, vagyis 4 napra szól – kommentált a portál marketing menedzsere, Mészáros Judit.

A vendégsereg harmada hotelben keresi az ünnepi kikapcsolódást, amit népszerűségben a vendégház, az apartman és a panzió követnek.

Az átlagos foglalási érték 49 667 forint, és minden 4. magyar SZÉP-kártyával egyenlíti majd ki a számlát. Az előfoglalások alapján Eger a legnépszerűbb, a Heves megyei települést sorrendben Hajdúszoboszló, Budapest, Gyula és Siófok követi.

Mivel a négy egybefüggő munkaszüneti nap már a környező országokat is elérhetővé teszi, így a külföldre irányuló magyar forgalom is nagyot ugrott idén, ez több, mint háromszorosa a tavaly húsvéti értéknek – tette hozzá Mészáros Judit.

Hús, alkohol, „házasélet”

A portál adatai alapján egyébként a legtöbben már pénteken útnak indulnak, persze előtte, illetve nagypénteken még sanyargatják magukat egy kicsit. A Szallas.hu kutatásában résztvevők közel fele ugyanis böjttel várja az ünnepet, a többség ezen belül is inkább a „kicsit”, a 40 napos megtartóztatás 100 böjtölőből csak háromra jellemző.

A leggyakoribb, hogy a húst vonjuk meg magunktól, ezt követi az alkohol absztinencia, de 100 honfitársunkból 7 még a házaséletről is lemond a húsvét előtti időszakban, de legalább nagypénteken – tette hozzá Mészáros Judit.

 

Top 10 település az előfoglalások alapján:

  1. Eger
  2. Hajdúszoboszló
  3. Budapest
  4. Gyula
  5. Siófok
  6. Szeged
  7. Nyíregyháza
  8. Miskolctapolca
  9. Szilvásvárad
  10. Pécs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik