Gazdaság

Világsiker kapujában a biciklifékes magyar startup

A világon minden szülő rémálma, hogy gyermeke biciklizés közben balesetet szenved, mert nem áll meg a megfelelő pillanatban. Erre nyújt megoldást egy magyar startup terméke, a távvezérlésű biciklifék.

A MiniBrake néven forgalmazott biciklifékkel akár 50 méterről, biztonságos fékezéssel megállítható a kicsik biciklije.

Így működik:

 

Az ötletre egy ír székhelyű – gyermek sportszergyártó – cég harapott rá. A hosszas tárgyalássorozatot követően a felek szerződést kötöttek, így az ír cég saját értékesítési hálózatába integrálva forgalmazza a terméket és fejleszti a MiniBrake-kel közösen 2018 tavaszától. Megkérdeztük a céget, mennyibe fog kerülni a biciklifék. Azt válaszolták, az ár véglegesítés alatt áll, amely a végső termékfejlesztés függvénye.

Ők fejlesztették

A 2013-ban három egyetemista, Bognár Dániel, Szesztay Péter és Szirtes Marcell által alapított cég célja kezdettől fogva a nemzetközi piacon való megjelenés volt. 2014-ben, a jelenleg a GB & Partners által kezelt Prosperitas Proseed Közös Magvető Kockázati Tőkealap meglátta a lehetőséget az ötletben. Az Alapkezelő szakmai támogatásával kialakított stratégia eredményre vezetett, hiszen legkésőbb 2018-ban, a globális piacokon is megjelenik a termék. A magyar startup 2017 márciusában globális, gyártási és forgalmazási szerződést kötött a Yvolve Sports Ltd.-vel, amely az egyik legnagyobb szereplő a világ gyerekkerékpár-piacon. A magyar projektgazdák és a GB & Partners továbbra is aktív szerepet játszik a termék marketing- és értékesítési stratégiájának kialakításában, illetve segítséget nyújtanak az Yvolution által vezetett fejlesztés során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik