SSUCv3H4sIAAAAAAAEAH2QPW7DMAyF9wK9g6HZg420cd0xJ+gedKBlwiWqmIFEpygC3736sQsORTe9j3wUH++PD1VlBghkzWt1Typqcm4J4kGI54ibeuM4krAncAkmtuaKCQKyBAxpxIYsCE6xt8DNv/9zLrraC7kYHbFkTK1YWIbMdrTW/zjfkK8O//KfYEiL/E4pj/c9Fkw42++8vArl0SGUUOfSaj6/BP1Fx7zRiKw0LCOxSnxjCy4ZDmry1ZOleVI2lg/0+nrx/HxRYGbJm2znMWM8b5LtoW3a/uXY9F331Dz33TGmXH8AHe3Mu9YBAAA=
Gazdaság

Világsiker kapujában a biciklifékes magyar startup

24.hu
24.hu

2017. 04. 04. 15:15

Korábban a témában:

A világon minden szülő rémálma, hogy gyermeke biciklizés közben balesetet szenved, mert nem áll meg a megfelelő pillanatban. Erre nyújt megoldást egy magyar startup terméke, a távvezérlésű biciklifék.

A MiniBrake néven forgalmazott biciklifékkel akár 50 méterről, biztonságos fékezéssel megállítható a kicsik biciklije.

Így működik:

 

Az ötletre egy ír székhelyű – gyermek sportszergyártó – cég harapott rá. A hosszas tárgyalássorozatot követően a felek szerződést kötöttek, így az ír cég saját értékesítési hálózatába integrálva forgalmazza a terméket és fejleszti a MiniBrake-kel közösen 2018 tavaszától. Megkérdeztük a céget, mennyibe fog kerülni a biciklifék. Azt válaszolták, az ár véglegesítés alatt áll, amely a végső termékfejlesztés függvénye.

Ők fejlesztették

A 2013-ban három egyetemista, Bognár Dániel, Szesztay Péter és Szirtes Marcell által alapított cég célja kezdettől fogva a nemzetközi piacon való megjelenés volt. 2014-ben, a jelenleg a GB & Partners által kezelt Prosperitas Proseed Közös Magvető Kockázati Tőkealap meglátta a lehetőséget az ötletben. Az Alapkezelő szakmai támogatásával kialakított stratégia eredményre vezetett, hiszen legkésőbb 2018-ban, a globális piacokon is megjelenik a termék. A magyar startup 2017 márciusában globális, gyártási és forgalmazási szerződést kötött a Yvolve Sports Ltd.-vel, amely az egyik legnagyobb szereplő a világ gyerekkerékpár-piacon. A magyar projektgazdák és a GB & Partners továbbra is aktív szerepet játszik a termék marketing- és értékesítési stratégiájának kialakításában, illetve segítséget nyújtanak az Yvolution által vezetett fejlesztés során.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.