Gazdaság

Habonyék szlovén médiacégbe vásárolták be magukat

Három magyar vállalkozás szerezte meg az Orbán szövetségeséhez húzó Nova24tv.si közel felét.

Habony Árpádhoz közel álló, illetve általa tulajdonolt médiacégek szereztek közel 50 százalékos részesedést egy szlovén médiavállalatban – írja az Átlátszó.

A Nova24TV-t birtokló Nova24tv.si nevű vállalatnál 800 ezer eurós tőkeemelés történt, miközben a Modern Media Group Zrt., a Ridikül Magazin Kft. és a Ripost Média Kft. 15-15 százalékos részesedéshez jutott. Azzal, hogy egyenként vásárolták be magukat, megkerülték a szlovén szabályozást, aszerint ugyanis csak 20 százalékos, vagy annál nagyobb részesedés megszerzése esetén kell engedélyt szerezni a minisztériumtól.

A Nova24tv.si az ellenzéki konzervatív Szlovén Demokrata Párt baráti médiája, a párt Orbán Viktor szövetségesének számít. A Modern Media Groupot Habony Árpád Orbán Viktor egykori tanácsadójával, Győri Tiborral közösen tulajdonolja, a Ripostban pedig az egyedüli cégjegyzésre jogosult Schatz Péter, aki korábban az MTVA üzleti és termékfejlesztési igazgatója volt. A Ridikül tulajdonosa Halkó Gabriella, a TV2 marketing- és stratégiai igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik