Gazdaság

Villámgyorsan és titokzatosan passzolják el a fonyódi focipályát

fonyód google (fonyód, )
fonyód google (fonyód, )

100 millió forintért venné meg a fonyódi Petőfi SE 22 ezer négyzetméteres focipályáját egy titokzatos vevő, akit Rátky Miklós ügyvéd képvisel – írta meg az Index. A panorámás telken törlés alatt álló, 1 milliárdos keretjelzálogot jegyzett be az OTP.

Rátkyról korábban a Magyar Narancs derítette ki, hogy az egyetem óta Seszták Miklós fejlesztési miniszter barátja. A kapcsolatra állami megbízások is árnyalják: Rátky volt az egyik ügyvéd, aki az NFM felkérésére az államot képviselte a devizahiteles perekben. Ügyvédként dolgozott a vizes vébét szervező Bp2017 Nonprofit Kft-nek és felügyelőbizottsági tag volt az NFM által felügyelt, nemrég megszűnt állami Bányavagyon-hasznosító Nonprofit Közhasznú Kft.-ben – derül ki a cikkből.

A 100 milliós eladási ár az önkormányzat értékbecslése alapján jött ki, a vevő négycsillagos szállodát építene a területre. A titokzatos vállalkozó ajánlata olyannyira meggyőzte Hidvégi József fideszes polgármestert, hogy március 16-án rendkívüli ülésen vitte a képviselők elé az eladás pályáztatását, részletes tájékoztatás nélkül. A fideszes többségű testületen át is ment a javaslat. A helyi képviselők nem látták sem az értékbecslést, sem üzleti tervet, sem hatástanulmányt, sem a vevőjelölt nevét. Még a tulajdoni lapot sem csatolta be senki az előterjesztéshez. Az Index információi szerint az ügy azért ilyen sietős, mert a vevő egy olyan pályázatból akar pénzt lehívni a beruházásra, amelynek a határideje nemsokára lejár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik