Gazdaság

Slamasztikába került az egyik Tiborcz-vállalkozás

A Népszava cégbírósági papírokra hivatkozva arról ír, hogy az ES Hungary Kft.-nél tavaly tavasszal végrehajtást rendelt el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Fejér megyei hátralékkezelési osztálya. Az intézkedés pontos oka és az adósság mértéke nem derült ki.

A családi vállalkozás Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak résztulajdonában van. A lap szerint három évvel ezelőtt az adóhatóságnak ugyanezen osztálya már elrendelt egy végrehajtást tást a csabdi székhelyű Kft.-nél. Az ES Hungary-ben csaknem a teljes Tiborcz család fellelhető: Orbán Viktor veje mellett édesapja, Tiborcz Sándor, valamint testvérei, Tiborcz Eszter és Tiborcz Péter is tulajdonos.

2013-ban a Népszabadság írta meg, hogy ismeretlenek nagy mennyiségű fát vágtak ki a tulajdonosok és az erdészeti igazgatóság tudta és engedélye nélkül a Csabdi-Tükröspusztán lévő Tiborcz-birtok tőszomszédságában, a Tiborcz Eszter által elnyert 157 hektár állami föld két szántója közt fekvő 1,6 hektáros, magántulajdonban lévő területen.  A lap munkatársa látta a tetthelyen az illegálisan kivágott fa elszállításához használt traktort, amit meg is örökített. Ugyanaz a mezőgazdasági gép volt látható később a Story Magazinban is egy, az Orbán Ráhel és  Tiborcz István lakodalmáról Tükröspusztán készült felvételen.

Mint kiderült, a traktor az ES Hungary Kft. tulajdona.Természetkárosítás gyanújával indult eljárás az ügyben, melyet a Nemzeti Nyomozó Iroda 2014 májusában megszüntetett. A falopás ügyében az eljárás felfüggesztéséről hoztak határozatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik