Gazdaság

Még egy európai országból vonul ki az Uber

Az Uber kivonul Dániából, jelentette be a cég sajtótájékoztatón Koppenhágában kedden. A TV2 News dán hírcsatorna szerint az Uber az új személyszállítási törvénnyel magyarázta, hogy nem szolgáltat tovább az országban.

Az Uber várhatóan április 18-án húzza le a rolót – írja a Reuters.

A parlamenti kisebbségből kormányzó dán kabinet szerette volna liberalizálni a személyszállítási piacot, de februárban a korábbinál szigorúbb személyszállítási törvény került a parlament elé, amit várhatóan elfogadnak. Az új jogszabály többek közt kötelezővé tenné a taxióra és az ülésszenzorok használatát.

A beterjesztett jogszabálynak meg kell változnia ahhoz, hogy működni tudjunk Dániában – közölte az Uber.

Továbbra is együtt fogunk működni a dán kormánnyal annak reményében, hogy a szabályozás megváltozik, és a dán emberek élvezhetik majd az Uberhez hasonló modern technológiákat.

Az Uber szerint kétezer sofőrjük van Dániában, az alkalmazást 300 ezer ember használja. A cég 2014-ben indította el szolgáltatását az országban, azóta több taxis szakszervezet, cég és politikus tiltakozott arra hivatkozva, hogy az Uber versenyelőnyre tesz szert, mert nem teljesíti a taxicégekre vonatkozó előírásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik