Gazdaság

Tízmilliárdért fognak hidat építeni Budapesten

Kapcsolódó cikkek

Átépítik a Gubacsi vasúti hidat, amihez európai forrásra is pályázik az állam – derül ki a kormány Magyar Közlönyben hétfőn közzétett határozatából. A kormány egyetért azzal, hogy átépítsék a rendkívül rossz műszaki állapotú Gubacsi vasúti hidat a szabadkikötő és a vasúthálózat közötti zavartalan teherforgalom biztosítása érdekében.

A projekt tervezett bruttó költsége 9,995 milliárd forint, tervezett nettó költsége pedig 7,864 milliárd forint.

A költségekből a kormányhatározat szerint 6,684 milliárd forintot európai támogatásból finanszíroznának, a hazai költségvetési támogatás tervezett bruttó összege 3,271 milliárd forint. A projekt végrehajtója a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A kormányhatározat szerint a nemzeti fejlesztési miniszternek azonnali hatállyal gondoskodnia kell a projektjavaslat Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz 2016. évi pályázati kiírására történő benyújtásáról.

A szakminiszternek előterjesztést kell készítenie továbbá a kormány részére a szükségessé vált feladatokról, illetve a projektjavaslat teljes körű megvalósításához szükséges források biztosításáról, ha az Európai Bizottság a projektjavaslatot csökkentett műszaki tartalommal, illetve csökkentett támogatási összeggel támogatja.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik