Gazdaság

Levegő Munkacsoport: nem büntetni, hanem segíteni kellene a házhoz szállítást

80-100 személyautót vált ki egyetlen áruszállító kisteherautó – érvelnek a környezetvédők.

A Levegő Munkacsoport szerint a házhoz szállítási szolgáltatásokat nem kellene díjakkal sújtani, inkább segíteni kellene a terjedését, mert környezetvédelmi szempontból kedvezőbb.

A környezetvédő szervezet levelet írt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek, amelyben kifejtik: bár a hírek szerint a kormány a környezetszennyezésre hivatkozva díjat vetne ki a napi fogyasztási cikkeket forgalmazó áruházláncok házhoz szállítási szolgáltatására, valójában előremutató, hogy a magánautós bevásárlás helyett egyre többen a házhoz szállítást választják.

Mint írják, egy kisteherautóra gyakran 80-100 vevő számára is raknak fel árut, amit az optimalizált útvonaltervezés alapján a lehető legrövidebb útvonalon szállítanak ki, így gyakorlatilag egy jármű útja helyettesíti a 80-100 személyautó által megtett oda-vissza utat.

A házhoz szállítást nem díjakkal kellene sújtani, hanem inkább elő kellene segíteni, mindenekelőtt rövid használatú rakodóhelyek létesítésével – hangsúlyozta a Levegő Munkacsoport. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik