Gazdaság

Több száz embert vesz fel a GE

Képzett pénzügyi szakemberek és informatikusok felvételével bővítené mintegy kétezres létszámát a GE Global Operations budapesti központja – nyilatkozta a Magyar Idők csütörtöki számában a GE szolgáltató központjának regionális vezetője.

Bjorn Bergabo a lapnak elmondta: szakemberekkel bővítené a cégcsoport üzletágainak háttérműveleteit biztosító Global Operations Üzleti Szolgáltató Központ, míg a GE Digital üzletág 400, nagy hozzáadott értéket előállító informatikai pozíciót hoz létre Budapesten az év végéig.

A vállalat több mint tízezer embert foglalkoztat Magyarországon, ebből közel kétezren a Global Operations munkavállalói.

Az ügyvezető szerint Magyarország kifejezetten kedvező pozícióban van a versenyképesség szempontjából. A cég eddigi tapasztalatai szerint az országban könnyű üzleteket kötni, az adórendszer transzparens és vállalkozásbarát, s ez a hozzáállás a kormányzatra általában is elmondható – mondta. Megjegyezte, hogy mára Budapest a szolgáltató központok városa lett, az évek során több nemzetközi cég hozott létre itt ilyen egységet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik