Gazdaság

Márciustól újra bért emel a Lidl

2017 márciusától 8 százalékkal nőnek a Lidl bolti és raktári dolgozóinak bérei – írta az Index arra a levélre hivatkozva, amit nemrég a Lidl munkavállalói kaptak a cég vezetésétől. A Lidlnél 2016-ban is emelték a béreket, így 2016 januárja óta összesen már 32 százalékos béremelést kaptak a cég bolti és raktári dolgozói.

A hazai kiskereskedelmi láncok közül a Lidl adja a legtöbb bért dolgozóinak – nemcsak a boltvezetőknek, hanem az árufeltöltőknek is. Ennek okairól a cég egyik magyar vezetője adott interjút lapunknak tavaly év végén.

Tavaly a Lidlnél az árufeltöltői illetve pénztárosi feladatkört betöltő munkavállalóknál az elérhető bruttó havi fizetés 246 ezer 856 forint volt, amihez további 30 százalék műszakpótlék, 50 százalék vasárnapi pótlék és 100 százalékos munkába járás támogatás (helyi vagy helyközi bérlet) jár, ami összesen további havi bruttó 22 ezer 647 forintot jelent. A Lidl a boltvezetőknek is többet fizet, mint más láncok.

A mostani emelés azért is érdekes, mert a kormány terve szerint újabb sarcot vetnének ki a kiskereskedelmi láncokra. Többek között parkolóadót vetnének ki rájuk “környezetvédelmi díj” néven, illetve megszabnák, mennyit költhetnének reklámokra (!). Erről bővebben itt írtunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik