Gazdaság

A világ egyik legnagyobb gyógyszermultija Gödöllőn terjeszkedik

godolloi-kastely(210x140)(1).jpg (kastély, gödöllő, )
godolloi-kastely(210x140)(1).jpg (kastély, gödöllő, )

A GlaxoSmithKline gyógyszeripari cég újabb jelentős, mintegy 18 milliárd forintos beruházást hajt végre Gödöllőn, amelynek köszönhetően 104 új munkahely jön majd létre – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

A külgazdasági miniszter kiemelte: a védőoltások iránt a világban egyre nő a kereslet, ehhez alkalmazkodik a gödöllői gyár is az új beruházással. A gödöllői gyárban termelt gyógyszeralapanyagok világszerte több millió csecsemő és kisgyermek védelmét biztosítják – tette hozzá a miniszter.

Christopher Hunley, a GSK Biologicals Kft., a GSK gödöllői gyárának igazgatója elmondta: a fejlesztés eredményeként a magyarországi gyár tevékenysége kiegészül, és a korábbihoz képest újabb felhasználási területre állít majd elő diphteria és tetanusz vakcina komponenseket.

Tavaly májusban került pont az előző nagy beruházás végére, amikor átadták a gödöllői vakcinagyár új termelő részlegét. Ez egy közel 3 milliárd forintos beruházás volt. A GlaxoSmithKline már 15 éve van jelen Magyarországon, az egyik legnagyobb oltóanyag-központját telepítette ide. Magyarországon 13 ezer dolgozót foglalkoztatnak.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik