Gazdaság

A jövő hetet sem ússzuk meg eső, szél és borzongás nélkül

zapor(430x286).jpg (Array)
zapor(430x286).jpg (Array)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap vasárnap általában sok lesz felettünk a felhő, nyugaton hosszabb, keleten rövidebb napos időszakokkal, elszórtan alakulhat ki zápor – legnagyobb eséllyel a Dunántúl keleti felében. Az északi, északkeleti szél a középső országrész kivételével többfelé megerősödik. A csúcshőmérséklet 7 és 11 fok között alakul. Késő estére 1 és 6 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett a Dunántúlon sok, keletebbre néhány órás napsütésre számíthatunk, és elsősorban a Tiszántúlon alakulhat ki napközben gyenge zápor. Az északi, északkeleti szél élénk, a Zemplén térségében erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +2 fok között alakul, a nyugati határ közelében és az északi völgyekben lehet fagy. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között várható.

Kedden az előző naphoz képest erőteljesebb nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, keleten lehet a több felhő. Jelentéktelen zápor bárhol kialakulhat. Az északi, északnyugati szél nagy területen élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között várható, a Dunántúlon és az északi völgyekben lehet néhol fagy. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű.

Szerdán az ünnep időjárása tartogat bizonytalanságokat: a nap első felében várhatóan napos idő lesz, később azonban akár országszerte (de kedvezőbb esetben csak északon, északkeleten) erősen megnövekszik a felhőzet. Északkeleten és a Tiszántúlon nagy eséllyel lehet elszórtan zápor, esetleg zivatar, másutt kisebb a csapadék esélye. A nyugati, északnyugati szél élénk, a magasabban fekvő területeken erős lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Csütörtökön fátyol- és gomolyfelhőkre, felhőátvonulásokra, elvétve egy-egy záporra számíthatunk, több napsütés délután lehet. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol erős lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul.

Pénteken kevés fátyol- és gomolyfelhő, sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. A változó irányú szél helyenként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul.

Szombaton gomolyfelhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. Napközben azonban erősebben megnövekedhet a fátyolfelhőzet. A délies szél többfelé megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 18 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik