Gazdaság

Új tulajok szálltak be Dobrev mellé az Altusba

gyurcsany-ferenc(1)(960x640).jpg (Array)
gyurcsany-ferenc(1)(960x640).jpg (Array)

Az ügylet előzménye, hogy miután 2016-ban feleségének adta át Gyurcsány a cég tulajdonjogát, beleolvasztottak egy kft.-t. Az Altus-ConsAlt Nemzetközi Tanácsadó Kft.-t – amelynek a „nagy” Altus mellett kisebbségi tulajdonosa volt Heil Péter, a tanácsadó részleg vezetője – elnyelte a részvénytársaság.

Most aztán a cég három munkavállalója tőkeemelés révén 3,5 millió forint névértékű osztalékelsőbbségi dolgozói részvényt kapott: így Tétényi Tamás (1,224 millió), Teiszler Zoltán (1,154 millió) és Radnai György  (1,122 millió) társtulajdonosok lettek a 33,7 millió forint alaptőkéjű tanácsadó vállalkozásként működő Altusnál (a cégérdekeltséget 2015 februárjában már leválasztotta róla Gyurcsány) – írta a hvg.hu.

Gyurcsány kontra Orbán

Orbán Viktor bő másfél éve szóvá tette, hogy az Altus EU-s megbízást kapott, ami szerinte pártfinanszírozást jelentett. Gyurcsány ezért beperelte a miniszterelnököt, és első fokon nyert is. Viszont a másodfokon eljárt bíróság decemberben megváltoztatta az áprilisban meghozott, az Altusnak kedvező, nem jogerős ítéletet, és teljes mértékben elutasította az Altus Zrt. keresetét Orbán Viktorral szemben.

A Gyurcsány-cég köteles volt Orbán Viktor perköltségeit is megfizetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik