Gazdaság

Lázár János beájulhat: olimpia nélkül is megépítik a ferihegyi gyorsforgalmi utat

Sikeres Budapest nélkül nincs sikeres Magyarország – mondta Fürjes Balázs a tv2-n. A fővárosi fejlesztésekért felelős kormánybiztos a visszamondott olimpiai pályázat kapcsán beszélt az I/I Azurák Csabával című műsorban. Úgy vélte, hogy Budapest nem volt és soha nem is lesz büntetésben, ezért szinte mindegyik tervezett olimpiai beruházás megvalósul majd.

Azurák Csaba az interjúban idézte Lázár János minisztert, aki a csütörtöki kormányszóvivőn támogathatónak nevezte Budapest esetleges jelentkezését a 2028-as olimpiára. Fürjes Balázs kitérő választ adott. Úgy fogalmazott, „akkor lehet erről gondolkozni, ha szeptemberben Limában Los Angelesnek ítélik oda a 2024-es játékokat”. Azt azért hozzátette, hogy csak valódi egység esetén érdemes újra pályázni.

Úgy vélte, a mostani a pályázási folyamatban abban hibáztak, hogy nem magyarázták el részletesen az embereknek, hogy milyen kézzelfogható előnyük származna az olimpiából. Példaként hozta fel a ferihegyi gyorsforgalmi utat, amelyet már terveznek és

mindenképpen meg kell épüljön, mert az nemcsak Budapest, hanem az egész ország érdeke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik