Gazdaság

A dobogó, ahol Hosszú Katinkát Palvin Barbara és Rubint Réka követi  

A három hölgy a közösségi média sztárja.

A Marketing&Media magazin által összeállított listán Hosszú Katinka végzett az első helyen. Olimpiai bajnokunkat 476 ezren követik a Facebookon, 224 ezren az Instagramon, a két platform összesítése alapján ő lett a legnépszerűbb közösségi médiás híresség. Facebookos tábora alapján a negyedik, de 2015-höz képest 259 ezerrel növelte rajongói számát, bejegyzéseinek pedig sok külföldi követője is van.

A modell Palvin Barbara a facebookos top 10-es listára 296 ezer rajongójával nem fért, de az Instagramon 4,9 millió követője van, így lett ezüstérmes az összesített táblázaton, amelynek harmadik helyére Rubint Réka került, aki a január 1-jei adatok szerint 833 ezer Facebook-rajongóval büszkélkedhet, az Instagramon pedig 107 ezer követőt gyűjtött össze.

A magazin szerint a top 25-ös listából jól látszik, hogy az Instagram főleg a fiatalabbak terepe, a magyar hírességek általában inkább a Facebooknak köszönhetik a rangsorba kerülésüket. A listán kilencen vannak, akik mindkét platformon több mint százezer követővel büszkélkedhetnek, a többiek vagy az egyik, vagy a másik eszközt favorizálják.

A közösségi média szerepére jellemző, hogy korábban lapunk talált olyan ismeretlen Instagram-sztárt, aki havonta 100 ezer forint értékű szolgáltatást kap ingyen, noha gyakorlatilag nem csinál semmi kiemelkedőt. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik